Yrttikodon tarina

Yrttikodon emäntänä häärin minä, Kati, himpun verran yli nelikymppinen nainen. Pienestä pitäen minua on kiinnostanut luonto ja eläimet. Muistan kulkeneeni omien vanhempien mukana marjastamassa ja sienestämässä, samoin isovanhempien kanssa. Joskus kouluaikoina lähdin jopa yksin puolukkametsään. Olen aina asunut pienellä paikkakunnalla ja saanut viettää lapsuuden kesiä maalla mummoloissa. Puolison myötä maatilan elämä on ollut tullut tutuksi eläimineen ja peltotöineen. Luonto on aina ollut liki.

Aikuistumisen myötä luontosuhde jäi hieman taka-alalle, ei enää ehtinyt luontoon niin kuin ennen. Kun siirryin tilan ulkopuolelle hoitoalan töihin, muutos tuntui. Marjat ja sienet keräsin tunnollisesti joka kesä ja syksy. Tai jos ne jäivät keräämättä, niin talvella harmitti suuresti. Välillä omat vanhemmat auttoivat, että pakkasesta löytyi edes jotain talvenvaralle. Pikkuhiljaa aloin miettiä, että mikä järki tässä jatkuvassa oravanpyörässä on. Kaipuu luontoon oli todella kova. Stressi ja väsymys nosti päätään voimalla. Niinpä päätin eräänä päivänä, että nyt mennään eikä meinata. Pakkasin reppuun eväät ja tuumin kotona, että heippa, äiti lähtee nyt vähäksi aikaa metsään. Ai sitä ihanaa tunnetta, kun istuin keskellä korpea kannon nokassa. Tulet rätisivät nuotiossa. Linnut lauloivat ja taivas oli kirkas. Ei ollut kiire, mieli rauhoittui, oli hyvä olla. Tästä ei ollut paluuta enää entiseen.

Retkien ja vaellusten myötä itsestäni löytyi taas se innokas ja utelias minä, joka halusi tietää lisää kasveista ja sienistä. Halu hyödyntää luonnonantimia aiempaa enemmän kasvoi. Niinpä tie johti luontoalan opintojen pariin. Opiskelut eivät ole koskaan tuntuneet niin helpoille. Pitkät koulumatkat menivät nopsaan, kun tiesi pääsevänsä hyvään oppiin ja näki ihania opiskelukavereitaan. Opintojen aikana aloin miettiä, että haluaisin tehdä tätä töikseni ja jakaa tietoa luonnosta ja tuoda hyvinvointia ihmisille. Niinpä syntyi Yrttikoto, pikkuinen yritys töiden ohelle tuomaan hyvää luonnosta sinulle.

Yrttikodon toiminta pohjautuu puhtaaseen pohjalaisluontoon ja sen runsaisiin antimiin. Yrttikoto hyödyntää niin paikallisia kasveja, marjoja kuin sieniäkin omissa hyvinvointituotteissa ja elintarvikkeissa. Tuotteet valmistetaan käsin pienissä erissä. Tuotteissa ei käytetä lisäaineita eikä synteettisiä hajusteita. Yrttikoto tarjoaa myös neuvontapalveluita, kursseja, työpajoja ja retkiä sekä uusimpana myös turvehoitoja. Ekologisuus ja kestävä kehitys on pyritty huomioimaan Yrttikodon toiminnassa.

Olet lämpimästi tervetullut Yrttikodon sivuille!

Rakkaudella Yrttikodon Kati